Werkorganisatie Duivenvoorde
HOME  |  Ruerd Haringsma

Ruerd Haringsma

Ruerd Haringsma - Trainee

Ik ben als trainee bij de werkorganisatie begonnen, op 15 augustus 2016. Mijn eerste opdracht was onderzoek naar het datalandschap bij team Informatie & Automatisering. Bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling heb ik de werkprocessen bekeken, stappen gedigitaliseerd en voorstellen gemaakt om processen te verbeteren.

Aanschuiven bij het MT en de onduidelijkheden rondom de Omgevingswet

Inmiddels ben ik aan de slag als ondersteuner van de plaatsvervangend directeur van de werkorganisatie. Ik zit dan bijvoorbeeld ook bij vergaderingen van het MT. Een leuke omgeving omdat ik daardoor de keuzes en afwegingen die het MT maakt, beter begrijp. Verder zit ik in de projectgroep die de komst van de Omgevingswet voorbereidt. Hoewel er nog veel onduidelijkheden rondom die wet zijn, is het wel interessant om vooruit te denken over de mogelijkheden en de impact die deze wet met zich meebrengt.

Dicht bij het resultaat en ruimte voor eigen ideeën

Aan de slag gaan bij een gemeente was voor mij een bewuste keuze. Je staat dicht bij het resultaat en gemeenten krijgen er de komende jaren meer taken bij. Daarnaast vind ik de afwisseling in mijn werk heel leuk. En ik krijg de ruimte om met eigen ideeën of initiatieven te komen. Dat ervaar ik als motiverend. Mijn dag is goed wanneer ik veel heb gedaan. Bijvoorbeeld zaken heb kunnen afronden of in een goed overleg iets heb kunnen toevoegen. Kortom, gezamenlijk aan een mooi resultaat werken en onderdeel zijn van een groter geheel.

Verschil voor een ander

Het is voor mij belangrijk om wat te betekenen voor andere mensen. Zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd. Naast het werk doe ik vrijwilligerswerk voor zeilstichting Aeolus. Zij organiseren zeilkampen voor jongeren die bijvoorbeeld in een pleeggezin, bijzonder onderwijs of AZC zitten. In de zomer gaan we met hen naar Friesland om samen te zeilen, te koken en te kamperen. Aan het eind van de week ben je compleet gesloopt, maar het is absoluut de moeite waard als je ziet hoe veel dit voor de jongeren betekent! Misschien is dat wel de goede omschrijving van mijn levensmotto: het verschil maken voor een ander.

Top